بیمه شخص ثالث چیست؟

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 میانگین امتیاز 4.36 (40 رای)
بیمه شخص ثالث به زبان ساده
در این مقاله قصد داریم به زبان ساده بیمه شخص ثالث را توضیح دهیم .

براساس یک اصل پذیرفته شده در همه جوامع انسانی، هرکس مسئولیت اعمال خود را بر عهده دارد و هر خسارتی را که از جانب او به اشخاص دیگر وارد شود، باید جبران کند.

داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای دارندگان همه وسایل نقلیه موتوری (اعم از موتورسیکلت، سواری، مسافری و بارکش) اجباری است و هدف از آن، حمایت از اشخاص زیان دیده در حوادث رانندگی است.

پیش از استفاده از هر وسیله نقلیه موتوری، اول بیمه نامه مسئولیت شخص ثالث آن را بازبینی کنید تا از اعتبار آن برای پوشش خسارت جانی و مالی حوادث احتمالی مطمئن شوید.

چرا باید بیمه شخص ثالث داشته باشیم ؟
در صورتی که شما در حین رانندگی توسط اتومبیل و یا موتور سیکلت بر اثر حادثه خسارتی وارد کنید و در آن حادثه مقصر شناخته شوید ، طبق قانون مسئول جبران این خسارت به زیاندیدگان میباشید.این خسارت ممکن است خسارت مالی و یا خسارت بدنی باشد.

بیمه شخص ثالث در حقیقت یک بیمه مسئولیت میباشد (بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی ) اما در گروه بیمه های اتومبیل قرار دارد .

داشتن این بیمه نامه طبق قانون اجباری است و هر شخص که رانندگی انجام میدهد مکلف به داشتن این بیمه نامه است. بر اساس قانون مالک خودرو یا کسی که خودرو در اختیار اوست ( متصرف خودرو) میبایست اقدام به تهیه بیمه شخص ثالث نماید .

شخص ثالث در این بیمه به چه کسانی گفته میشود ؟
به هرکس و یا کسانی که به دلیل وسیله نقلیه (شخص مقصر) دچار زیان مالی و یا بدنی شوند به جز خود راننده مقصر حادثه شخص ثالث گفته می شوند.

پرسش : بر این اساس آیا تمام سرنشینان خودرو هم اشخاص ثالث میباشند ؟
پاسخ : بلی - به غیر از خود راننده تمامی سرنشینان خودرو اشخاص ثالث به حساب می آید ، به طور مثال اگر راننده ای بر اثر حادثه با درخت و یا دیوار تصادف کرد و سرنشینان دچار خسارت بدنی شوند ، از بیمه شخص ثالث خودرو تمامی زیان این سرنشینان اعم از هزینه های درمانی و دیه جبران خواهد شد.

طبق قوانین جدید بیمه راننده خودرو هم اجباری و درصورت فوت ، نقص عضو راننده مقصر حادثه ، دیه به خانواده وی نیز تعلق میگیرد.

مفهوم خسارت بدنی در بیمه شخص ثالث چیست ؟

هر نوع ديه يا ارش ناشی از صدمه، شكستگی، نقص عضو، ازكارافتادگی (جزئی يا كلی ـ موقت يا دائم) يا ديه فوت شخص ثالث به سبب حوادث مشمول بيمه موضوع اين قانون است. هزينه معالجه نيز چنانچه مشمول قانون ديگری نباشد، جزء تعهدات بيمه موضوع اين قانون خواهدبود.

پوشش های بیمه شخص ثالث بر سه دسته تقسیم بندی می شود.

خسارت مالی:
عبارت است از خسارتهای وارده به کلیه اموال منقول و غیر منقول متعلق(تحت مالکیت)شخص ثالث.
هر زیاندیده ای که آسیب ببیند چه جانی و چه مالی شخص ثالث است به استثناء راننده مسئول حادثه که شخص ثالث محسوب نمی شود.

خسارت جانی:
منحصراً مربوط به آسیب جانی و صدمات وارده به جسم آدمی است نه موجودات دیگر بلکه فقط انسان.
خسارت جانی شامل: دیه جرح + دیه فوت + دیه نقص عضو + هزینه درمان می باشد.

خسارت سرنشین:
بیمه نامه سرنشین مخصوص افرادی می باشد که در موقع حادثه در اتومبیل می باشند.